Woensdag 19 juni
De geschiedenis van Taxi Ootmarsum

Taxi Heisterkamp (het huidige Taxi Ootmarsum) is tientallen jaren een oude familietraditie in Ootmarsum geweest. Sinds het begin van de vorige eeuw was de naam “Heisterkamp” onverbrekelijk met het taxibedrijf verbonden.
De grootvader van de laatste Heisterkamp-eigenaar, Willem, begon tussen 1910 en 1920 met het taxivervoer vanuit zijn garagebedrijf aan de Denekamperstraat te Ootmarsum. Zijn eerste taxi was een A-Ford.

Het taxibedrijf ontstond van lieverlee. Willem Heisterkamp beschikte als garagehouder over auto’s. Toen er vraag naar kwam vervoerde Willem er dus mensen mee. En zo is het taxibedrijf begonnen.

Begin jaren ’60 nam zoon Jan het taxibedrijf en inmiddels ook een fietsenzaak over. De andere zoon, Gerrit, ging met de autogarage verder.
Begin jaren ’90 nam Walter, de zoon van Jan, het taxibedrijf en de fietsenzaak van zijn vader over. Op 1 april 2004 kwam er een einde aan deze jarenlange familietraditie. Het bedrijf werd toen overgenomen door de huidige eigenaar Piet van Gemerden . De naam “Taxi Heisterkamp” werd nog een tijdlang gehandhaafd wegens de naamsbekendheid. Uiteindelijk is de naam veranderd in “Taxi Ootmarsum”.

Ongeveer 3,5 jaar runde Piet het taxibedrijf vanuit zijn woning maar sinds september 2007 is het bedrijf op het industrieterrein van Ootmarsum gevestigd; De Mors 42.
Het wagenpark is in de afgelopen jaren uitgegroeid naar 4 taxibusjes (voor vervoer van 8 personen exclusief de chauffeur), 3 personenauto’s en 2 auto’s voor het vervoer van mensen in een rolstoel waarbij ook nog extra passagiers mee kunnen rijden.

 Taxi Ootmarsum
 De Mors 42 7631 AK Ootmarsum
   T 0541 - 29 12 21 F 0541 - 29 11 55 E info@taxiootmarsum.nl